(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Pivní kuře na zelí-MOOC DĚKUJI VARENI.CZ
Potřebné ingredience
1 kgkysané zelí1 kskuřepodle chuti sůlmletá sladká paprikadrcený nebo celý kmínmletý černý pepřpodle potřeby černé pivo
Postup přípravy
Na dno pekáče dáme odkapané kysané červené nebo bílé zelí.
Celé očištěné kuře osolíme a okořeníme pepřem, paprikou a větším množstvím celého nebo drceného kmínu. Pak položíme kuře do pekáčku na zelí. Před pečením a při pečení poléváme kuře černým pivem a ničím jiným už ho není třeba podlévat.
Troubu předehřejeme na 200 °C a pak ubíráme na 150 °C a pečeme cca 2 hodiny v přikrytém pekáčku. A pak ještě nějakou dobu pečeme odkryté, aby se vytvořila kůrčička.
Pivní kuře na zelí podáváme s houskovými knedlíky.
Celé očištěné kuře osolíme a okořeníme pepřem, paprikou a větším množstvím celého nebo drceného kmínu. Pak položíme kuře do pekáčku na zelí. Před pečením a při pečení poléváme kuře černým pivem a ničím jiným už ho není třeba podlévat.
Troubu předehřejeme na 200 °C a pak ubíráme na 150 °C a pečeme cca 2 hodiny v přikrytém pekáčku. A pak ještě nějakou dobu pečeme odkryté, aby se vytvořila kůrčička.
Pivní kuře na zelí podáváme s houskovými knedlíky.
ZELÍ V PEKÁČKU
NA ZELÍ JÁ DALA ČTVRTKY KUŘETE(OKOŘENENÉ,OSOLENÉ,OKMÍNOVANÉ)
PODLEJT ČERNÝM PIVEM
A HOTOVO.MY MÁME RÁDI BRAMBOROVÝ KNEDLÍK
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hnědovláska
(upraveno)
11. 9. 2010, 12:54
sieta
(upraveno)
11. 9. 2010, 12:50
Kuře na zelí dělávám, syn to miluje, ale s pivem jsem to ještě nezkoušela, já bych ho určo u toho vypila
Vlasta33
(upraveno)
11. 9. 2010, 12:36
TAKY BYCH SI DALA